Pris: 399,-
Er vi som befolkning blitt sykere og mindre motstandsdyktige overfor livspåkjenninger enn tidligere? Eller har vi bare blitt flinkere til å gjenkjenne sykdom? Kanskje er det samfunnets forståelse av hva som er normalt og unormalt som har endret seg?
Stadig flere av våre livsområder og problemer blir forstått gjennom biomedisinske forklaringsmodeller og behandles av helsevesenet.
I denne antologien undersøker forskere fra Norge, Sverige og Danmark medikalisering i Norden fra ulike faglige perspektiver og ser på hvilke sosiale og kulturelle trekk som spiller inn. Er det noen særegne sider ved Norden som bidrar til å forme vår mentalitet i en stadig «sykere» retning?
Bidragsytere er Kjersti Bale, Hanna Bornäs, Svend Brinkmann, Birgitta Haga Gripsrud, Bjørn Hofmann, Thomas Johansson, Johannes Lunneblad, Mari Lye, Ylva Odenbring, Aina Olsvold, Anders Petersen, Knut Stene-Johansen og Lisbeth Thoresen.
Eg helsar debatten om medikalisering velkomen. Her er ei bok som gir eit kunnskapsgrunnlag for ein slik debatt.
Tor-Johan Ekeland, professor ved Høgskulen i Volda.Psykologitidsskriftet, 9/17
format_quote format_quote
Forfatternes prosjekt er å gi en nyansert fremstilling av medikalisering på godt og vondt i et nordisk perspektiv. Jeg syns de har lyktes.
Boken anbefales.
format_quote